Under maj månad får du 10% och fri frakt om du lägger till någon av våra sprayer till ditt köp. Använd kod SPRAY10.

7 anledningar till varför du inte bör tvätta håret varje dag och hur man klarar sig några extra dagar.

7 anledningar till varför du inte bör tvätta håret varje dag  och hur man klarar sig några extra dagar.

Att tvätta håret varje dag är inte det bästa för ditt hår. Läs nedan för att ta reda på
varför du kanske vill ha en dag eller två mellan tvättarna.


1. Det minskar hårets naturliga oljor.
Det finns en viss mängd naturlig olja som ditt hår behöver för att hålla sig friskt. Att tvätta håret varje dag kan ta bort mer olja än det borde från håret, vilket gör håret torrare och mer benäget att gå sönder.


2. Det bleknar färg snabbare.
Du förlorar en liten mängd färg vid varje schamponering. Så i princip, ju mer du tvättar ditt hår, desto mer färg tvättas ur och ditt hår kommer att börja blekna. För att se till att din färg håller längre, schamponera endast två gånger i veckan.


3. Det kan orsaka kluvna toppar.
Att tvätta håret varje dag kan orsaka torrhet och göra håret mycket mer benäget att få kluvna toppar. Delade toppar är fienden till bra hårhälsa med hälsosam volym! 


4. Det torkar ut hårbotten.
Att tvätta håret tenderar att hjälpa hårbotten att förbli frisk, förhindra klåda och flagnande, men att göra det för ofta kan orsaka brist på fukt i hårbotten eftersom det kan ta bort det naturliga talget och lämna det torrt.
 
5. Du kan orsaka håravfall.
Om ditt schampo innehåller sulfat kan du bidra till att håret blir tunt. Sulfatet tar bort oljorna i ditt hår som är de grundläggande näringsämnena för friskt växande hår. Vi rekommenderar att du använder ett sulfatfritt schampo, speciellt om du tvättar ofta.
 
6. Du använder förmodligen för mycket värme.
Du kanske använder en fön efter varje tvätt. Om du tvättar håret varje dag är det mycket värme att utsätta sitt hår för.
 
7. Det höjer dinenergiförbrukning.
För att minska vattenförbrukningen är det viktigt att korta ner sin duschtid. Om du inte tvättar håret så ofta blir dina duschar också kortare och därmed sänker du dina energikostnader.
 
 
Vi vet att detta är lättare sagt än gjort.
Här har du några råd för hur du lyckas med fler tvättfria dagar. 

 
1. Byt till ett skonsamt schampo.
Alla våra schampon vårdar och tar hand om både ditt hår och hårbotten – och passar även dig som har känslig hårbotten och hy. 

2. Skippa det varma vattnet.
Detta kan stimulera talgkörtlarna och leda till ökad oljeproduktion. Vi rekommenderar att du använder ljummet vatten och gör en mild hårbottenmassage, försök att inte skrubba hårbotten för kraftigt.
 
3. Fräscha upp håret med Refreshing Foam.
Ett do over skum som fräschar upp håret utan att tynga ner de och utan att lämna några rester. Håret ser nytvättat och luftigt ut. Genom att lägga Refreshing Foam från hårbotten ut i längderna kan du styla om håret som då får volym och glans. Du kan också låta din Refreshing Foam verka över natten.
Applicera lite foam innan du går och lägger dig och låt det vara över natten. Föna det på morgonen och ditt hår kommer att hålla sig fräscht hela dagen.
 
4. Prova en snygg ”sleek ponytail”.
Det kan vara ett bra sätt att faktiskt dölja oljiga rötter, men gör det sista dagen innan du ska tvätta håret.
För att fixa denna typ av frisyr rekommenderar vi:
Spray Wax; En finfördelad vax i sprayform för stabil och smidig omstyling.
Styling Creme; För att hålla frisyren på plats.
Healthy Argan Oil; För att ge ditt hår den sista glänsande touchen.
I våra sociala medier-konton kan du hitta tutorials för den perfekta sleek ponytail looken.  Hoppas vi ses där!
 
Vad kunder säger om  Refreshing Foam:

Oväntad goding! 🤩
Måste ju erkänna att jag var en smula skeptisk mot en mousse som skulle fungera liknande som ett torrschampo.. Glatt överraskad erkänner jag min skepsis som besegrad.
För det första doftar den otroligt gott och fräscht! 🌸
Produkten sjunker snabbt in i håret, den feta orena känslan är väck, och kvar är en känsla av nytvättat hår, utan produktrester som känns lätt och härligt, vilket är perfekt för mig som inte vill tvätta håret för ofta, yey! 👌

 
Vad kunder säger om Spray Wax:

Super för en "slickad" look
Detta spray vax är super för dig som vill ha en slickad hästsvans eller en slickad look utan att det ser för fettigt ut. Håller alla småhår på plats under hela dagen!


Vad kunder säger om Healthy Argan:

Bästa oljan!
Jag använder i stort sett inga produkter i mitt hår annat än shampo, balsam å kanske ngn inpackning ngn gång. MEN den här oljan kan jag inte vara utan! Min frisör tipsade om den och sen dess har jag vart en flitig användare sen ca 2 år. Den är fantastisk! Allt du behöver för ett mjukt och glansigt hår!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please note, comments must be approved before they are published